Untitled
17 mei 2014
week 127: 01 t/m 07 mei

Op 01 mei kwam Bas wel erg vroeg naar onze kamer: het was pas 06.00 uur. Hij wilde niet meer slapen en een boterham gaan eten. Hij wilde niet bij ons in bed om nog te slapen. Gelukkig is Bas wel weer in slaap gevallen toen ik bij hem in bed ging liggen. Dorine en Mats zijn op bezoek geweest. Bas en Mats hebben fijn gespeeld. Bas heeft vandaag 5 x in zijn broek geplast. Een paar keer kwam hij te laat zeggen dat hij moest plassen en dan had hij al wat in zijn broek geplast voordat hij op de wc zat, maar één keer zat hij gewoon op de bank te plassen zonder wat te zeggen. Ik tilde hem op en toen zag ik dat bank nat was. Het is erg frustrerend, omdat we weten dat Bas zo goed kan (en er zijn ook dagen genoeg dat het de hele dag goed gaat). Ik heb het consultatiebureau gebeld om te vragen of zij nog tips hebben hoe we hiermee om moeten gaan. Ik moet proberen vooral niet boos te worden, hem kort duidelijk maken dat ik het erg vind dat hij in zijn broek plast en er verder geen aandacht aan besteden. Als hij het wel goed doet, dan moet ik duidelijk laten merken dat ik heel trots op hem ben en dat hij het goed gedaan heeft. Verder ga ik hem een paar keer per dag “zomaar” op de wc zetten. Dat heb ik vandaag al een paar keer gedaan, maar dan wordt hij boos. Hopelijk gaat het snel weer beter.
We zijn op 02 mei bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Bas is met mij mee boodschappen gaan doen, terwijl Laura even bij oma en tante Maartje bleef. Hij is erg lief geweest met zijn eigen winkelwagentje. Voor het avondeten is Bas ook nog met Mark mee boodschappen gaan doen.
Op 03 mei zijn Bas en ik op de fiets naar het centrum geweest. We moesten veel boodschappen doen, dus het duurde even voordat we weer naar huis konden. Toen we bij het Kruidvat waren, zei Bas dat hij moest plassen. We zijn naar opa Van Aerle geweest en daar heeft hij keurig een grote plas gedaan. ’s Middags zijn we een uurtje naar de Speuldries geweest. Bas heeft heel fijn gespeeld! Vooral de glijbanen waren favoriet. Hij vond het erg leuk om de trappen op te klauteren en dan helemaal alleen van de glijbaan te gaan. Thuis hebben Mark en Bas de stoep afgespoten. Omdat Bas niet nat wilde worden, wilde hij zijn “paraplu” (een kliederschort) aan ;-). ’s Avonds heeft Bas in het grote bad gezeten, terwijl Laura in het babybadje zat. Zo zaten ze toch tegelijk in bad en konden ze naar elkaar kijken. De hele badkamer stond weer blank…
Op 04 mei zijn we naar de verjaardag van Lars geweest. Bas heeft erg fijn gespeeld. Eerst heeft hij samen met Lars alle autootjes die ze konden vinden in een lange file gezet. Daarna zijn ze lekker in de tuin gaan spelen. Bas kon prima de trap van het speelhuisje opklimmen en is dan ook erg vaak van de glijbaan gegaan. Omdat we de jas van Laura waren vergeten, is Bas na het eten samen met Mark nog een keer naar Lars geweest om de jas op te halen.
We zijn op 05 mei naar de winkel gewandeld. Op de terugweg is Bas bij de paardjes geweest. Hij zei tegen Laura: “Kijk, Laura, daar zijn de paardjes; een bruine en een groene…”. Hij is van de glijbaan geweest en heeft deze keer wel érg veel stokken mee naar huis gesleept. Thuis heeft Bas lekker in de tuin gespeeld. Hij vindt het erg leuk als “de schuif” open mag en hij zo in en uit kan lopen. ’s Middags was hij erg hangerig. Hij zat zich te vervelen en zei dat hij naar bed wilde. Ik heb hem naar boven gebracht, maar toen hij zijn pyjamabroek aan had, wilde hij toch niet slapen. Weer beneden wilde hij toch wel weer slapen, maar niet op de bank. Hij heeft uiteindelijk 2 x in zijn bed gelegen, maar niet langer dan 10 minuten. Bij het avondeten was Bas erg vervelend. Er viel meer eten op de grond dan dat hij op at. Na het eten heeft hij nog met Mark het gras gemaaid (of eigenlijk vooral in de weg gelopen ;-)). Ik heb vandaag een kalender gemaakt voor Bas met 4 foto’s van Mark, Bas en mij; 3 foto’s van oma, opa, tante Maartje en Eline; 4 foto’s van Bas, Laura en mij en 1 foto van Mark, Bas en mij. We strepen iedere dag een foto af, zodat Bas precies kan zien wanneer Mark en ik weg zijn, dat opa, oma, tante Maartje en Eline dan voor hem zorgen; dat ik eerst terugkom en dat Mark nog 4 nachten langer weg is voor zijn training.
Op 06 mei zijn we bij Mariëlle en Melissa op bezoek geweest. Bas en Melissa hebben fijn buiten gespeeld op de glijbaan, de trampoline en alle fietsjes en tractors die ze in de garage konden vinden (en dat waren er aardig wat ;-)). Melissa had een kroontje gemaakt voor Bas en dat heeft hij totdat hij ’s avonds naar bed ging op gehad. Toen ik de keuken aan het poetsen was, heeft Bas een hele tijd met het keukentrapje gespeeld. Eerst mocht hij daar van mij nooit op, maar nu klimt hij in de speeltuin ook de trapjes van de glijbaan op; kan hij maar beter goed geoefend hebben ;-). ’s Middags kwamen opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline op bezoek. Bas en Eline hebben buiten gespeeld, terwijl wij een rondje door het huis liepen om te laten zien waar alles ligt, voor als ze straks bij ons in huis zijn als wij het weekend naar Florence zijn.
Op 07 mei heb ik Bas 2 keer in de keuken betrapt met het pak muisjes. Hij was de muisjes in zijn hand aan het schudden (en natuurlijk ook een groot deel ernaast…) en die stond hij op te snoepen. Bas wilde in zijn kinderstoel toen ik Laura nog boven moest halen. Net als anders mocht hij dat niet van mij, omdat ik dan bang ben dat hij achterover kiept met zijn stoel of eruit klimt. Toen ik met Laura beneden kwam, zat meneer toch in zijn stoel. Ik was erg verbaasd, tilde hem uit zijn stoel en vroeg of hij het nog een keer wilde doen. En daar ging hij: hij klom op het bovenste plankje, draaide zich om, ging bovenop de rugleuning zitten en gleed naar beneden in het kinderzitje. Ik heb zijn kinderstoel maar gauw verbouwd naar “grote-mensen-stoel” zonder kinderzitje. Als hij dan toch in zijn stoel kan klimmen, dan doet hij dat maar zonder dat hij eerst op de rugleuning hoeft te balanceren ;-). Omdat Mark ’s avonds niet thuis was, heb ik Bas en Laura om de beurt in bad gedaan. Eerst ging Laura in het babybadje. Bas heeft goed geholpen: hij had wc-papier aangegeven toen Laura gepoept had, hij heeft een washandje gebracht toen ik hem daarom vroeg en hij had uit zichzelf ook nog een handdoek voor Laura gegeven (wat eigenlijk gewoon een washandje was, maar het idee was erg goed ;-)). Toen Laura in bed lag, is Bas in bad geweest.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative